top of page

ISO 10002

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ YÖNETİM SİSTEMİ

Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi ve ISO 10002 Sertifikasyonu

 

Günümüzün rekabetçi koşullarında, kuruluşunuzda uygulayacağınız her yeni ürün ve hizmet performans odaklı ilerlemekte ve hangi sektörde olursanız olun mutlaka verdiğiniz hizmeti en üst düzeyde sağlamanız gerekmekte. İyi bir müşteri memnuniyeti hem markanızı geliştirmek için hem de geldiği noktayı ve itibarı korumak için artık vazgeçilmez hale geldi.

 

Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Nedir?

 

Var olan müşterilerin ve itibarın korunmasının maliyeti kuruluşlar için yeni müşteri yaratmaktan daha maliyetli. Temmuz 2018’de yeniden revize edilerek geliştirilen ISO 10002:2018, teknolojik ve iş dünyasındaki tüm gelişmeleri odağına alarak, müşterilerin beklentilerini daha iyi anlamanıza, şikayetleri memnuniyete dönüştürmeye ve müşteri odaklı sorunların çözümlenmesine yardımcı olmak için geliştirilmiştir. ISO 9001 ile birlikte kullanıldığında tam kapsamlı bir etkinlik sağlayacak olan ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi kuruluşunuza pek çok alanda fayda sağlayacaktır.

 

 

ISO 10002 Neyi hedefler?

 

ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sisteminin en büyük hedefi, ISO 9001’in kurumunuza kattığı büyüme hedeflerinin kapsamını genişleterek, müşteri tarafında artan memnuniyet ile birlikte, var olan ve yeni katılan müşterilerin kuruluşunuzdaki devamlılığını arttırmaktır. Dolayısıyla müşteriler ile olan bağları geliştirilerek kuruluş içerisindeki ekonomik verimliliğin yükselmesini hedefler.

 

ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi’nin kuruluşunuza sağlayacağı faydalar neler?

 

Daha İyi İlişkiler

Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi kuruluşunuzun iç ve dış müşteriler ile kuracağı ilişkilerin iyileştirilmesini sağlar ve her çalışanın müşterilere yaklaşımını standardize ederek, müşterilerin olası memnuniyet sorunlarını ortadan kaldırır.

 

Sürekli Gelişim

ISO standartlarının tamamında olan sürekli iyileştirme sistemi ISO 10002 içinde geçerlidir. Kurulan müşteri memnuniyeti altyapısı kendini sürekli iyileştirmeye ve geliştirmeye odaklı bir sistemdir. Böylece hangi hizmeti sağlarsanız sağlayın, iş dünyası geliştikçe ve siz gelişmeleri kurumunuza kattıkça, ISO 10002 sizinle beraber gelişmeye ve müşteri memnuniyetini geliştirmeye devam edecektir.

 

Artan Müşteri Memnuniyeti

Müşteri memnuniyetinin artması demek müşterilerin sizinle olan ilişkilerini geliştirmek ve bağlılığı arttırmak demektir. Artan bağlılık sayesinde müşterileriniz farklı hizmet arayışına girmek yerine sizinle olan bağına daha fazla yatırım yapacaktır. Bu da hem gelirinize yansıyacak hem de iş sürekliliğinizin müşteri tarafında sekteye uğramaması demek.

 

Marka Gelişimi

Siz müşterilerinizi memnun etmeye devam ettiğiniz sürece mevcut müşterilerinizi korurken, verdiğiniz hizmet sayesinde artan marka değeriniz ile birlikte yeni müşterilerin kurumunuza duyduğu güven artacaktır. Genişleyen portföy daha çok gelir, daha çok gelir de daha fazla marka yatırımı imkanı sağlar.

 

Yönetim Odağını Genişletmek

ISO 10002 kuruluşunuza yepyeni bir bir bakış açısı getirir ve müşterilerinize daha sistematik bir şekilde yaklaşmanızı sağlar. Bu sistematik bir yaklaşım kuruluşunuz içindeki çalışanlara yayıldığında ve kurumunuzun kültürü haline gelmeye başladığında, hem çalışanlarınızda hem de kuruluşunuzun işleyişinde yeni yönetim odakları açacak, çalışanlarınızı geliştirecek ve kariyer hedeflerini büyütecektir.

 

 

ISO 10002’den en yüksek verimi almak için nasıl ilerlemek gerekir?

 

ISO 10002, tüm ISO standartları gibi sistematik bir alt yapı kurulumu ile başlayan, düzenli kontroller ile verimliliği ölçülen ve sürekli iyileştirilerek geliştirilen bir sistem olmalıdır. Sistem kurum içerisinde yaşan bir sistem olarak tasarlanmalıdır. Kurum içerisinde bu sistemin doğru eğitimler ile çalışanlara öğretilmesi, bu alanda kendilerini geliştirmeleri sağlanmalıdır. Yönetimin katılımı ve öncülüğü ile ilerleyen ISO sistemleri her zaman kurumunuza olağanüstü faydalar sağlayacaktır.

 

 

bottom of page