top of page

ISO 17025

LABORATUVAR AKREDİTASYONU

Laboratuvar Akreditasyonu ve ISO 17025 Sertifikasyonu


ISO 17025 test ve kalibrasyon yapan laboratuvarları için özel olarak hazırlanmış uluslararası bir standarttır. Bu standart laboratuvarların kalite yönetim sistemi uygulamalarını yaparken, bu işi teknik olarak yapma konusunda yeterli olduklarını ortaya koymak için uygulanmaya alınması gereken bir dizi gereklilikten oluşur.

ISO/IEC 17025 akreditasyonu kuruluşunuza pek çok avantaj sağlar. Başta sistematik bir yapının oluşturulması olmak üzere sürekli doğru ve aynı kalitede sonuç alınmasını sağlayan ve ölçümlemeye kolaylaştıran bu sistem, endüstri tarafından, test ve kalibrasyon alanında yetkinliğin kanıtı olarak görmektedir.


Müşteri güveninde artış

Tüm endüstri tarafından yetkinlik olarak kabul ISO/IEC 17025 sertifikasına sahip olduğunuzda, tüm yapılan test işlemlerine aynı yaklaşıma sahip olduğunuz belgelemiş olursunuz. Müşterilerinizle tüm dünyada geçerliliği olan uluslararası Systems of Units (SI) ölçümlerini paylaşabilirsiniz. Müşterileriniz test sonuçlarınızın ve kalibrasyon hizmetlerinizin doğruluğu ve devamlılığı konusunda emin olur ve kuruluşunuza olan güveni artar. Memnun müşteri daimi müşteridir.


Proaktif işleyiş

Yaptığınız aktiviteleri ve politikaları stratejik ve sistematik bir altyapı içersinde ilerletebilmeniz, kurum içerisinde ISO 17025’in işleyişini kurumunuzun kültürü haline getirir. Kurum kültürü haline gelmiş risk tabanlı düşünme sistemi operasyonel giderlerinizi düşürürken, kanıt tabanlı kayıt tutma sistemiyle çalışmalarınız, reaktif değil proaktif olarak ilerler.


Test sonuçlarının güvenilirliğinde artış

ISO 17025 sayesinde tüm test yöntemleriniz ve kalibrasyon sonuçlarınız en son teknolojiye ve kullanılan dokümantasyon altyapısına uygun olarak, alanında yetkin ve akreditasyon olmuş üçüncü taraflar tarafından gözden geçirilmiş ve denetlenmiş olacağı için, test sonuçlarınızın kesinliği sabit ve kontrol edilebilir olacaktır.


Profesyonel çalışma ortamı

Akreditasyon olmuş bir kuruluş tarafından yapılan denetimler var olan çalışma ortamının profesyonelleşme eğilimini arttırır ve çalışanların kurum içerisinde yerleşmekte olan sistematik çalışma kültürüne adaptasyonunu kolaylaştırır.


bottom of page