top of page

ISO 22301

İş Sürekliliği Yönetim Sistemi

İş sürekliliği Yönetim Sistemi ve ISO 22301 Sertifikasyonu

 

Şirketler her geçen gün eşi benzeri görülmemiş şekilde artan risklerle karşı karşıya kalıyor. Doğru tanımlanmamış riskler ve risk farkındalığı oluşmadığı için aksiyon planı oluşturmayan kuruluşlar özellikle tehditlere daha duyarlı hale geliyorlar.

 

İş sürekliliği nedir?

 

İş sürekliliği her koşulda işin devam etmesini garanti altına almak demektir. İş sürekliliği doğru şekilde planlandığında ortaya çıkacak sorunlar karşısında her zaman hazırlık olursunuz, tehditlere ve problemlere karşı reaksiyon sürenizi minimuma indirebilir, giderlerinizi düşürebilir, hatta kriz ortamlarını fırsatlara dönüştürebilirsiniz.

 

ISO 22301 İş Sürekliliği Yönetim Sistemi Nedir?

 

ISO 22301 size bir iş sürekliliği yönetim sistemini uygulamak, işletmek gözden geçirmek ve sürekli iyileştirmek için gerekli çerçeveyi sağlar ve kuruluşunuzu olası yıkıcı tehditlere karşı sürekli hazır tutar. Doğru şekilde uygulanmış ISO 22301 altyapısı sayesinde krizler olmadan, kuruluşunuz tüm senaryolara karşı hazır olur.

 

ISO 22301’in kuruluşunuza faydaları nelerdir?

 

İş sürekliliği planınız yok ise kriz zamanlarında pek çok olası negatif sonuç ile yüzleşebilirsiniz;

-          İş kesintisi

-          Gelir kesintisi ve maddi kayıplar

-          Yüksek operasyonel maliyetler

-          Çalışan performansında azalma

-          Müşterilere yeterli hizmeti ulaştıramama

-          Sözleşme yeterliliklerini sağlayamama ve bunun yasal yansımaları

-          Yasal merciler ile uyum sorunu

-          İş kapatma

 

ISO 22301 tüm bu negatif sonuçlarla yüzleşmenizin önüne geçer ve olası zararı minimuma indirir böylece işiniz kesintiye uğramadan;

 

-          Kuruluş hedeflerinize emin adımlar atmaya devam edersiniz

-          Tüm personelinizin çalışma şeklini ve kriz yönetimini bir standart çerçevesinde şekillendirir ve devamlılığı sağlarsınız

-          İtibar yönetiminizi güçlendirirsiniz

-          Müşterilerinize devamlılık konusunda olan tutarlılığınızı göstererek güven sağlarsınız

-          Risklerin etkilerini azaltırsınız

-          Reaksiyon ve iyileşme sürenizi kısaltırsınız

-          Uluslararası geçerliliği olan bir farkındalık ve bilinirlik sistemi içinde işlerinizi yürütürsünüz.

 

 

Özellikle küresel olarak içerisinden geçtiğimiz pandemi krizi dönemi bize hiç planlamadığımız ya da daha önce önlem almayı düşünmediğimiz alanlarda dahi risklere ve tehditlere karşı hazır olmamız gerektiğini göstermekte. Firmaların büyük bir kısmı bu krize hazır değildi ama öncesinde ISO 22301 ile hazırlıklı olanlar krizi fırsata çevirebildiler. Altyapısı iyi kurulmuş bir iş sürekliliği planı ile kuruluşunuzun üstesinden gelemeyeceği, devamlılığını bozabilecek hiçbir risk yok. Günümüz teknolojisi ve her geçen gün yeni teknolojilerin iş alanına dahil olması sayresinde, hepimizin iş yapma şekilleri değişmekte. Tüm ISO standartlarında olduğu gibi 22301 standartı da kendini sürekli iyileştirecek bir sistem üzerine kurulmuştur ve gelişen teknoloji ile birlikte kuruluşunuzu riskler karşısında aktif tutar.

 

bottom of page