top of page

ISO 50001

ENERJİ YÖNETİM SİSTEMİ

Enerji Yönetimi Sistemi ve ISO 50001 Sertifikasyonu

 

Çevresel etkinizi ve emisyonunuzu azaltma hedeflerinize ulaşırken, enerji performansınızı etkili bir biçimde yönetip, enerji maliyetlerinizi daha kapsamlı değerlendirebilmek için bugüne kadar yapılan en kapsamlı ve uluslararası düzeyde kabul gören yönetim sistemi ISO 50001 Enerji Yönetimi Sistemidir. Her ISO standardında olduğu gibi ISO 50001’de kuruluşunuzun enerji yönetimini etkin ve doğru yapmak için çizilmiş en mükemmel çerçevedir. Oluşturulan bu çerçeve, sürdürülebilirlik alanında ISO 9001 KYS ve ISO 14001 ÇYS ile birbirini tamamlarken, gerek kurumsal sosyal sorumluluk alanında gerekse sürdürülebilir kalkınma konusunda kuruluşunuzda yaratabileceği farklar ve performans artışları ile hem kısa hem de uzun vade de artarak çoğalan bir etki yaratmaya yardımcı olur.


ISO 50001 Neyi Hedefler?


ISO 50001 standardı kuruluşların enerji tüketimlerini azaltarak dolayısıyla enerji maliyetlerini düşürerek, enerji performanslarını geliştirmeyi hedefler. Standardın hedeflerini kuruluş hedeflerinizle aynı payda ya çekerek;

-          Enerji tüketen kaynaklarınızı optimize ederek

-          Enerji yönetiminde iletişimi ve şeffaflığı sağlayarak

-          Üretiminizi ya da hizmetlerinizi enerji dostu yatırımlara ve teknolojilere yönlendirerek

-          Yönetim politikalarınıza, enerji politikasını ekleyerek

-          KYS ve ÇYS prosedürlerinizi EYS prosedürleriyle birleştirerek

-          Enerji verimliliğini kuruluşunuzun kültürü haline getirerek;

ISO 50001’den alınabilecek verimi maksimize ederek, ISO 50001’in hedeflerini kuruluşunuzun hedefleri haline getirebilirsiniz.

 

Neden Kuruluşlar EYS’yi tercih etmeli?


ISO 50001 Çevre Yönetim Sistemi’ne sahip olduğunuzda;

-          Müşterilerinize ve paydaşlarınıza, kuruluşunuzun çevresel etkiyi azaltmakta ki kararlılığını gösterirsiniz. Daha az karbon izi, daha olumlu dönüşler demek.

-          Enerji tüketim fiyatları her yıl ortalama %20 artış göstermekte. Kısa vadede yapılacak yatırımlarla enerji tüketim maliyetlerinizi azaltır, uzun vadede bu oluşan farkın tasarrufa dönüşmesini izlersiniz.

-          Enerji mevzuatını aktif olarak yönetebilir, yasal yükümlülükleri yerine getirip, olası cezaların önüne geçebilirsiniz.

-          Her geçen gün verimlilik ve sürdürülebilirliğe karşı piyasada artan talep yüzünden değişen tedarik koşulları ve spesifikasyonlarına uyum sağlarsınız, daha fazla iş kazanırsınız.

 

Her ISO standardında olduğu gibi 50001’de kuruluşunuza özel uygulamalar, planlamalar ve prosedürler oluşturularak kurulmalı ve uygulanmalıdır.

bottom of page